Umum

“Masing-Masing Macam Dah 36 Kali B4ligh” – Jadi Pelajar Sekolah, Pelakon-Pelakon Drama Ini ‘Dibah4n’ Netizen

Sebuah drama besiri berjudul Korb4n Kasih menerima kr1tikan warg4maya apabila menampilkan pelakon-pelakon berusia sebagai pelajar sekolah.

Menerusi laman sosial Twitter, akaun rasmi stesen penyiaran RTM berkongsi satu sedutan drama tersebut untuk tujuan promosi.

Namun, apa yang menarik perhatian warg4maya adalah pemilihan pelakon Saharul Ridzwan, Azrel Ismail dan Zara Zya sebagai pelajar sekolah.

“Dah tak ada pelakon remaja ke muka masing-masing pun macam dah 36 kali b4aligh,” tulis seorang pengguna menerusi satu kic4uan yang tular.

Menerusi sedutan drama tersebut, Saharul, Azrel dan Zara dilihat memakai pakaian seragam sekolah dim4rahi oleh ibu mereka yang dilakonkan oleh aktres Dynas Mokhtar.

Hasil tinjauan Gempak di ruang Twitter, rata-rata warg4maya meng3cam tindakan pemilihan pelakon yang semuanya berusia 30-an ke atas untuk menjadi pelajar sekolah.

“Cerita macam okay, tengok pelakon pun okay. Tapi spoil betul bila watak remaja kek4l pelakon dewasa. Turn off nak tengok yang perempuan muka ketara dah tua mer3ngek mcm budak-budak  tak sesuai gayanya. Yang lelaki masing-masing badan bukan main tough. Scene remaja ni kejap je kot bag1llah pelakon remaja 3 orang je pon,” tegur seorang warg4maya.

“Nak buat cerita fikir log1k la kalau ye pun nak pakai pelakon macam budak sekolah jangan main ambil je umur gaya macam bapak budak banyak lagi kot pelakon muda kat Malaysia ni,” luah seorang warg4maya.

“Main gim dari darjah 3 ke apa budak sekolah ni? S4do semacam je,” tanya seorang wargamaya.

“Gil4 apa muka masing-masing dah ada nombor carvman KWSP nak berlakon jadi budak sekolah?” kom3n seorang warg4maya.

“Agak-agak la tua b4ngka katanya budak sekolah kalau stok awet muda macam Syafie Naswip tak apa la jugak,” kata seorang wargamaya lagi.

Sehingga kini, kic4uan pengguna tersebut telah menerima hampir 27,000 ulang kic4u dan 24,000 tanda suka daripada warga Twitter.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Gempak

Continue Reading
Advertisement